Králik na víne

Králik na víne

Králik na víne

Na prípravu potrebujeme nasledujúce suroviny

4 ks jalovec
200 ml zeleninový vývar
125 g maslo
6 ks nové korenie
250 ml suché červené víno
3 ks čerstvý rozmarín
4 ks cibuľa
150 g plnotučná horčica
3 ks čerstvý tymián
1 ks králik bez hlavy

Postup prípravy

Králika najprv naporcujeme na šesť kusov. Každý kus králika dôkladne okoreníme, potrieme silnou vrstvou horčice a uložíme do pekáča. Králika zasypeme kolieskami cibule, novým korením a borievkou. Ďalej pridáme vetvičky byliniek, prelejeme rozpusteným maslom a necháme v chlade odležať dva dni.

Po dvoch dňoch kúsky králika podlejeme zeleninovým vývarom, privedieme k varu, stiahneme plameň a pod pokrievkou hodinu dusíme. Králičie mäso potom raz obrátime. Potom odklopíte pekáč dáme do rúry predhriatej na 180 ° C a pečieme hodinu a pol, kým králičie mäso úplne nezmäkne. Počas pečenia mäso obraciame a podlievame.

Králičie mäso vyberieme z pekáča a uchováme v teple. Do výpeku z cibule prelejeme víno a za stáleho miešania chvíľu varíme, zjemníme maslom a podľa chuti dosolíme. Králičie mäso potom vrátime do sosu.

Pečeného jarného králika na víne podávame ozdobeného tymiánom a s knedle alebo zemiaky.

Dobrú chuť a nazdravie!

Označenia: Králik na víne

Zanechať odpoveď

Všetky polia sú povinné

Názov:
E-mail: (Nepublikované)
Komentár:

Varovanie

Vstupujete na stránky s predajom alkoholu.

Kliknutím na tlačítko "Vstúpiť" prehlasujem: